Šajās rekomendācijās atrodami uztura ieteikumi pacientiem ar žultsakmeņiem. Pacientiem tiek rekomendētas regulāras ēdienreizes pēc šķīvja principa, uzturā iekļaut labos taukus un pilnvērtīgus olbaltumvielu produktus, katrā ēdienreizē iekļaut saliktos ogļhidrātus, pietiekami uzņemt šķidrumu. Ieteicams izvairīties no rūpnieciski pārstrādātiem produktiem, žāvētiem un kūpinātiem izstrādājumiem, kā arī ierobežot pievienotā cukura uzņemšanu ar uzturu. Rekomendācijās iekļauts saraksts ar ieteicamajiem un neieteicamajiem produktiem, ko iekļaut uzturā. Ieteicamais ēdiena pagatavošanas veids – tvaicēšana, vārīšana, sautēšana, cepšana cepeškrāsnī, blendēšana.

Vairāk lasiet šeit: https://aslimnica.lv/wp-content/uploads/2021/02/majaslapai_zultsakmeni.pdf