Šī informācija ietver mājās gatavota ēdiena principus iedzīvotājiem, lai mazinātu neveselīga uztura paradumus, veicinātu veselīgu dzīves veidu un uzlabotu iedzīvotāju veselības stāvokli.
Veselīga uztura principi mājās gatavotam ēdienam sevī ietver :
- kvalitatīvu produktu izvēli-sekot līdzi derīguma termiņam, pētīt etiķeti, izvēlēties produktus, kas vizuāli neliecina par bojāšanos,
- sezonalitātes ievērošanu, izvēloties augļus un dārzeņus– ieteicami Latvijā audzēti produkti,
- saudzējošu un drošu produktu apstrādes veidu izmantošanu– lai mazinātu uzturvielu zudumus, produktus nemazgā sagrieztus, ilgstoši nemērcē, dārzeņus un augļus kartīgi nomazgā, bet nemizo, cenšas ēst svaigus un negriež smalkos gabaliņos,
- produktu uzglabāšanas noteikumu ievērošanu, kur gatavie produkti tiek glabāti slēgtos traukos, jāizvairās no atkārtotas sildīšanas, gatavo ēdienu siltu glabā ne ilgā kā 1 h, ja ēdienu jāuzglabā ilgāk kā 2 dienas, tad to like saldētavā,
- jēlo un gatavo produktu saskaršanās iespēju novēršanu-jēlos uzglabā ledusskapī traukos ar vāku,
- piemērotas produktu apstrādes temperatūras izvēli.
- personīgās higiēnas ievērošanu.